a

U organizaciji Savezničkog zapovjedništva snaga Madrid u Zagrebu će se danas održati redovita godišnja konferencija zapovjednika kopnenih vojski članica NATO-a i partnerskih zemalja, čiji je domaćin Hrvatska kopnena vojska, javlja HRT.


Hrvatska je, kao punopravna članica NATO-a, prvi put domaćin konferencije, na kojoj sudjeluju zapovjednici kopnenih vojski 36 zemalja – članica NATO-a, Partnerstva za mir, Mediteranskog dijaloga i Istanbulske inicijative.

Teme konferencije su uloga Saveza u 21. stoljeću, njegova transformacija NATO-a, operacija ISAF u Afganistanu te iskustva RH tijekom procesa pristupanja NATO-u. Na otvorenju skupa bit će i hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Sa sudionicima konferencije zapovjednika Kopnenih vojski zemalja članica NATO-a i partnerskih zemalja susrest će se i predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić.

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Mladen Kruljac i zapovjednik Savezničkog zapovjedništva snaga u Madridu general pukovnik Alfredo Cardona Torres predsjedniku Sabora uručit će zahvalnicu.

 

16.06.2010.

Izvor: http://www.dnevnik.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=10335:zapovjednici-kopnenih-vojski-zemalja-lanica-nato-a-okupljaju-se-u-zagrebu&catid=89:svijet&Itemid=463