Ambasadorica Cormack građanima BiH: Glasajte na osnovu činjenica, ne straha

0
649

Ambasadorica Sjedinjenih Država u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack (Morin Kormak) u videoporuci građanima BiH koji će izaći na izbore 7. oktobra, pozvala je birače da glasaju na osnovu činjenica, ne straha.

“Ostanite fokusirani na ključna pitanja kao što su privreda, obrazovanje korupcija i zdravstvena zaštita. Odbacite prazna obećanja tako što ćete svojim glasom na lidere prebaciti odgovornost”, kazala je Cormack.

Ona je navela kako je na svakom biraču da donese odluku o tome ko će ga zastupati naredne četiri godine, ali i da se odgovornost glasača ne završava zaokruživanjem na glasačkom listiću.

“Morate nastaviti dalje i tražiti odgovornost od političara za obećanja koja su dali i smatrati ih odgovornim za poboljšanje svakodnevnog života građana na konkretan način”, poručila je Cormack.

Ukazala je i na to da građani Bosne i Hercegovine imaju više mehanizama u koje se mogu uključiti kako bi povećali svoj uticaj i osigurali da obećano bude i provedeno – od civilnog i nevladinog sektora do medija.