Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović susreo se danas, na marginama Međunarodnog sajma privrede-Mostar 2017, sa predsjednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.

Iz Službe za odnose sa javnošću Predsjedništva BiH saopšteno je kako je Čović još jednom čestitao Vučiću izbornu pobjedu kazavši da je to važan korak ka stabilizaciji prilika u regiji. Takođe, rekao je da je njegova posjeta BiH i Mostaru velika i važna poruka u smislu opredjeljenosti za razvoj bilateralnih odnosa dvije zemlje. Tokom susreta razmijenjena su iskustva o evropskom putu obje zemlje.

Član Predsjedništva BiH istakao je da je nužno zaustaviti negativni trend političkih prilika u BiH koji je zasjenio socijalne probleme i evropsku perspektivu BiH.
Rekao je kako je uvjeren da je ključ trajne stabilizacije unutrašnjih prilika i odnosa u BiH njeno uređenje po mjeri sva tri njena naroda.

“Put ka Evropskoj uniji nema alternativu za Bosnu i Hercegovinu”, naglasio je Čović.

Takođe, Čović i Vučić su ocijenili da je mostarski sajam izvrsna prilika da se razgovara o mogućnostima ulaganja i razvoja privrednih odnosa na obostranu korist.

Predsjednik Vlade Republike Srbije naglasio je da su stabilni i dobri odnosi interes dviju zemalja i regije.

(04. april 2017.)