Predsjednici Srbije i Rusije, Alekandar Vučić i Vladimir Putin, sastaju se danas u Moskvi.

Sastanak u Kremlju počeće oko podneva po centralnoevropskom vremenu.

Vučić koji je stigao u Moskvu juče, ponovio je da će tražiti pomoć u vezi sa Kosovom.

On je u ponedeljak rekao da će od ruskog predsjednika zatražiti konkretnu političku podršku za Srbiju jer kako je ocijenio, “bez Rusije ne postoji nikakvo rešenje za bilo koji problem koji tišti Srbe”.

Vučić je novinarima rekao i da je trenutak u kojem se održava taj susret “jedan od najznačajnijih za Srbiju u poslednjih nekoliko godina”.

“Situacija u našem regionu je vrlo složena i potrebno je mjeriti svaku reč i politički potez. U trenucima kada ekonomski napredujemo, imamo značajne političke probleme u regionu i mnogo toga što nije sasvim sigurno kakav ishod može da bude ukoliko bi došlo do bilo kakvog narušavanja stabilnosti i mira. Upravo zato je sastanak sa Putinom od posebnog značaja”, ocenio je predsednik Srbije.

Ipak je dodao da ne očekuje “spektakularne stvari”, već potvrdu podrške Srbiji i unapređenje prijateljstva dve države i naroda.

Vučić je rekao i da će ekonomska saradnja biti jedna od glavnih tema, kao i konkretni projekti poput onog sa “Rosatomom”, ocenjujući da trgovinska razmena raste, ali da nije proporcionalna dobrim političkim vezama.

Dvojica predsjednika najpre će održati sastanak u četiri oka, nakon čega će im se priključiti delegacije.