Potpredsjednik crnogorske Vlade i ministar pravde Zoran Pažin sastao se danas sa delegacijom američkog Kongresa koju predvodi predsjedavajući Odbora za obavještajne poslove Predstavničkog doma Kongresa Devin Nunes.

Na sastanku je zaključeno da principi nezavisnosti i nepristrasnosti pravosudnih organa treba da budu poštovani u postupku protiv osoba koje se terete za učešće u pripremi terorističkih napada 16. oktobra prošle godine, saopšteno iz kabineta potpredsjednika Vlade.

Pažin je naveo da će sudski postupak u tom slučaju biti otvoren za javnost, kaže se u saopštenju.

U saopštenju se još navodi da su Nunes i Pažin razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i ukazali na potrebu da svi politički subjekti, koji dijele demokratski sistem vrijednosti, učestvuju u dijalogu u Skupštini.

Sa Devinom Nunesom sastao se i ministar odbrane Predrag Bošković koji je zahvalio sagovorniku na konstantnoj podršci SAD-a koja je doprinijela razvoju kapaciteta Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, te dostizanju neophodnih nivoa interoperabilnosti, u skladu sa NATO standardima.

U sličnom tonu je i saopćenje sa sastanka crnogorskog šefa diplomatije Srđana Darmanovića sa Nunesom.

Ministar Darmanović je zahvalio na podršci koju su Sjedinjenje Države odnosno američki Kongres, u kontinuitetu pružali Crnoj Gori u ostvarivanju njenih evroatlantskih aspiracija dok je kongresmen Nunes je pozdravio ostvareni napredak i reforme koje je Crna Gora sprovela na svom evroatlantskom putu, te je ohrabrio je nastavak napora u pravcu daljeg jačanja institucija sistema, demokratizacije društva i ekonomskog razvoja.

(20. april 2017.)