Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je hrvatske privrednike da investiraju u Bosnu i Hercegovinu kako bi se zadržali i opstali Hrvati koji tamo žive.

“Želimo potaknuti hrvatske gospodarstvenike da se okrenu ulaganjima u Bosnu i Hercegovinu, kako bismo i našim mladima omogućili posao i opstanak”, napisala je hrvatska predsjednica u autorskom komentaru koji je petak objavilo bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista u posebnom prilogu posvećenom Filmskom festivalu u Orašju i Večeri Hercegovine u Posavini.

Naglasila je da će hrvatska država nastaviti pomagati Hrvatima i BiH na evroatlantskom putu uz uvažavanje jednakopravnosti svih naroda.

“Iskrena je želja hrvatske države i njezinih institucija pružiti pomoć u izgradnji Bosne i Hercegovine kao moderne europske države za sve njezine građane. Hrvati su oduvijek poštivali načelo ravnopravnosti triju naroda koji u njoj žive. Vjerujem kako svatko tko je prijatelj ovoj zemlji mora uvažavati tu činjenicu”, dodala je hrvatska predsjednica.