Islamska zajednica Crne Gore pozvala je nadležne institucije da utvrde kako su otvorene nelegalne islamske srednje vjerske škole na sjeveru zemlje i kako im je dozvoljen rad, prenosi SRNA.

Na sjednici Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade i Islamske zajednice zaključeno je da se pribave sve potrebne informacije nadležnih institucija o tome da li je bilo zahtjeva od druge države ili vjerske zajednice da se otvore vjerske škole u Crnoj Gori.

Iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava ističu da su članovi komisije saglasni da je potrebno intenzivirati rješavanje problematike.

Sjednica Mještovite komisije održana je u Tuzima, te je dogovoreno da se intenziviraju aktivnosti koje se odnose na dobijanje licence za medresu u Tuzima.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat efendija Fejzić nedavno je pozvao državu da hitno reaguje povodom otvaranja medrese u Rožajama, islamskih dječijih vrtića, vakufa, te naveo da se mora utvrditi da li su i kako registrovani vrtići i škole, ženska medresa i druge paravjerske parainstitucije i paraorganizacije.

(27. mart 2017.)