Konferencija o regionalnoj saradnji u borbi protiv terorizma i nasilnog ekstremizma u Jugoistočnoj Evropi na kojoj učestvuju predstavnici vlada, medjunarodnih i regionalnih organizacija i inicijativa počela je danas u Istanbulu.

Učesnici konferencije diskutuju o sajber bezbednosti i radikalizaciji na internetu, o regionalnoj povezanosti u suzbijanju nasilnog ekstremizma, kao i o održivom rešenju za sprečavanje ilegalnog posedovanja i zloupotrebe malokalibarskog oružja i lakog naoružanja (SALW).

Treću regionalnu konferenciju za koordinaciju borbe protiv terorizma i sprečavanja i suzbijanja nasilnog ekstremizma u Jugoistočnoj Evropi organizuje Savet za regionalnu saradnju (RCC), u saradnji s Vladom Turske i sistemom Integrisanog upravljanja unutrašnjom bezbednošću (IISG) na Zapadnom Balkanu.

Na konferenciji, između ostalih, učestvuju generalni sekretar RCC-a Goran Svilanović, zamenik ministra unutrašnjh poslova Turske Muhterem Indže, savetnica koordinatora EU za borbu protiv terorizma Sejda Emek i viša savetnica pri IISG Jelka Klemenc.

Izvor: RSE (06. decembar 2018.)