Na Internacionalnom festivalu kreativnosti, Cannes Lions – projekat ONE, odnosno One Book For Peace iz Bosne i Hercegovine dobila je tri prestižne Lions nagrade.

Među 46.000 prijavljenih radova, autorski rad Mirnesa Kovača osvojio je – dvije bronze i jedno srebro. Kovač je dobio dva bronzana Lava za izdavaštvo i PR, te srebro za promociju. Ovo je inače prva nagrada za Bosnu i Hercegovinu sa ovog festivala.

Dodjela nagrada održana je večeras u Francuskoj. 

“Iznad svih očekivanja je ovo. Drago mi je što je taj projekat iz Sarajeva, međureligijski je projekat. Ove godine je 20 godina Međureligijskog vijeća, i ja sam to ispoštovao, da Međureligijsko vijeće stane iza projekta. Ne može biti ljepša informacija. Jedna knjiga koja okuplja kršćane i muslimane zajedno. Govori o miru i zajedničkim stvarima”, izjavio je za N1 autor Mirnes Kovač. 

“Vijest o izvanrednom plasmanu projekta ONE na Cannes Lions festivalu zatekla me je u svetom mjesecu ramazanu kada muslimani poste i intenzivno uče Kur’an. I Božanska objava Kur’an započela je upravo u ramazanu, u njegovoj zadnjoj trećini u kojoj se upravo nalazimo. A ovaj naš projekat ustvari uči da su svete poruke Božijih knjiga veoma slične te da nose dobro i mir. Upravo zbog toga negdje u dubini sebe sam osjećao da će ovaj projekat osvojiti srca i podršku ljudi. Zato što smo ga radili iz srca, a samo one stvari koje se rade srcem dopiru do srca”, navodi Kovač. 

Ponosan je što je snažna poruka poslata iz Sarajeva, kada se obilježava 20 godina Međureligijskog vijeća, koje je pružilo značajnu podršku projektu.

Zahvalio se svima koji su ga podržali u radu, kao i kompletnom produkcijskom timu.

“Lično mi je bilo zadovoljstvo raditi sa ljudima iz New Moment agencije koji su u nastajanju i produkciji ovog zahtjevnog projekta pokazali vrhunske nivoe profesionalnosti, prijateljskog duha i srdačnosti. Ovdje se posebno od srca želim zahvaliti gđi Jasmini Nikolić s čijom energijom, pozitivnošću i izvanrednom profesionalnošću smo premostili mnoge prepreke.
Hvala svima dobrim ljudima koji su u knjizi One prepoznali zajedničko svjetlo svima nama”, stoji u saopštenju uz poruku: “Za budućnost!”

Cannes Lions je festival koji je ove godine doživio svoje 64. izdanje. Na njemu učestvuju kreativci iz komunikacija, marketinga, zabave, dizajna i tehnologija, a održava se u Cannesu, gradu najvećeg filmskog festivala u Evropi.

Nagrada Lion je prepoznatljiva u svijetu kao prestižni i blistavi simbol kreativne industrije.

Detalje o knjizi možete pronaći n zvaničnoj prezentaciji One Book For Peace. 

Izvor: http://ba.n1info.com/ (20. jun 2017.)