Jedna muška osoba uhapšena je u četvrtak na području Gradačca zbog sumnje da je počinila krivična djela organizovanje terorističke grupe i protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) skupa s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) jutros su u okviru akcije kodnog naziva “Damask” uhapsili mušku osobu na području Gradačca zbog sumnje da je počinio krivična djela organizovanje terorističke grupe i protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, akcija je sprovedena po usmenoj naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a tom prilikom je izvršen pretres osumnjičenog, objekata i pokretnih stvari na jednoj lokaciji koju je koristio.

“Tom prilikom pronađena je i privremeno oduzeta određena količina vojne opreme, računari, mobilni telefoni i SIM kartice, USB stikovi i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, istaknuto je iz SIPA-e.

U službenim prostorijama SIPA-e obavljena je kriminalistička obrada nad uhapšenim, koji će u uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.