Policijski službenici PU Zvornik 14. decembra su u Zvorniku uhapsili osobu inicijala A.M. (1970), zbog sumnje da je organizirala i obučavala grupu s ciljem pridruživanja stranim terorističkim organizacijama, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa glasnogovornik PU Zvornik Miljan Bobar.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o povratniku sa sirijskog ratišta.

Akcija je provedena po nalogu Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske i u suradnji s policijskim službenicima Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Policijski službenici su prilikom pretresa kuće u Zvorniku, pomoćnih objekata i putničkog automobila koje koristi osumnjičeno lice, pronašli i privremeno oduzeli određenu količinu mobilnih telefona, SIM kartica, računara i dokumentacije koja se može dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela, saopćeno je iz Tužilaštva RS-a.

Nakon kriminalističke obrade, uhapšeni je pušten na slobodu, a sve dalje istražne aktivnosti provodit će se pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, potvrđeno je za RSE.

Izvor: RSE