Atlantska inicijativa je organizator međunarodne konferencije: „Međunarodne perspektive o rodu i pravosuđu: teorija i praksa“ koja će se održati u Sarajevu od 28. do 30. oktobra 2019. godine u Hotelu Bristol/Novotel. Organizator će sudionicima omogućiti da čuju predavanja 39 izuzetnih međunarodnih i domaćih predavača, a trodnevni program od 35 predavanja će se odvijati u dvije sale.

Međunarodna konferencija razmatra oblast roda i pravosuđa u različitim kontekstima i učesnicima/ama nudi prostor da diskutuju o iskustvima i izazovima u ovoj oblasti, kao i da razmjene informacije o istraživanjima i dobrim praksama. Konferencija je zamišljena kao razmjena teorije i prakse, čime se stvara vrijedan doprinos radu pravosudne zajednice, organizacija civilnog društva, akademske zajednice i istraživača/ice iz različitih oblasti.

Konferencija okuplja značajan broj međunarodno istaknutih profesora, istraživača i praktičara iz različitih disciplina koji će prezentirati svoje najnovije radove i omogućiti kritičke osvrte na prakse iz svojih zemalja.

Molimo vas da potvrdite vaše prisustvo do 25. oktobra 2019. na e-mail: atlantska.inicijativa@gmail.com ili na broj telefona +387 33 262 645

Program konferencije možete preuzeti na Link-u.

Pratite nas i na Facebooku te na Twitteru pod oznakom #SarajevoGenderAndJustice

Izvor: Atlantska inicijativa (26. septembar 2019.)