Udruženje građana Atlantska inicijativa iz Sarajeva je nevladina i neprofitna organizacija za promicanje euroatlantske ideje u Bosni i Hercegovini i podršku naporima za integraciju BiH u Sjeveroatlantski savez (NATO) i Europsku uniju. Cilj Atlantske inicijative je svojim aktivnostima doprinijeti stvaranju društva znanja u BiH koje će omogućiti građanima da ključne odluke o svojoj i budućnosti zemlje donose na temelju informiranog mišljenja i činjenica, a ne na temelju predrasuda, jednostranih interpretacija, propagandističkih, ideoloških ili dogmatskih postavki.

Poziv za prevoditelja/icu

Atlantska inicijativa traži iskusnog prevoditelja/icu na projektu «Rod i Pravosuđe» kako bi naš materijal bio dostupan široj publici na sljedećim jezicima:

  • Bosanski/Hrvatski/Srpski na Engleski
  • Engleski na Bosanski/Hrvatski/Sprski

Preferirani prevoditelji/ice trebaju imaju iskustvo minimalno 5 godina u prevođenju tekstova koji se odnose na ljudska prava, ženska prava kao što su istraživanja, materijali za izgradnju kapaciteta, članci i knjige. Prednost imaju prevoditelji/ice koji su certificirani sudski tumači.

Od prevoditelja/ice se očekuje da dostave zadatke u skladu s razumnim rokovima u skladu s veličinom dokumenata. U prosjeku bismo zahtijevali predanost u:

20 dana od datuma zadatka za dokumente između 8.000 i 10.000 riječi

10 dana od datuma zadatka za dokumente između 3.000 i 5.000 riječi

Proces prijave

Kandidati za ove usluge prevođenja pozivaju se da pošalju svoju biografiju (CV) na mail atlantskainicijativa@gmail.com .