Atlantska inicijativa organizuje radionicu za studente-ice Univerziteta u Zenici u okviru projekta “Prevencija radikalizacije i nasilnog ekstremizma među mladima u Bosni i Hercegovini”.

Cilj radionice je da se mladi upoznaju o vrstama radikalizacije u kreativnoj diskusiji sa kolegama-icama i sa stručnjacima-kinjama, aktivistima-icama i javnim ličnostima. U ovakvoj razmjeni zajedno učimo kako da aktivnije učestvujemo u kreiranju narativa koji su alternativa radikalizaciji, kao i razvijanju načina borbe protiv predrasuda, jednostranih interpretacija i propagandističkih i huškačkih narativa.

Svi učesnici-e će dobiti priliku da kroz esej ili multimedijalni klip učestvuju u daljem razvoju alternativnih narativa. Najbolji radovi će biti objavljeni i nagrađeni vrijednim nagradama.

Radionica će trajati četiri dana, od 07. do 10. marta 2017. godine (od utorka do petka), sa radom od 2 sata dnevno, namijenjena je studentima-icama Univerziteta u Zenici koji nisu stariji od 25 godina, a učešće je besplatno. Učesnicima-ama će biti nadoknađeni troškovi hrane i prevoza.

Ukoliko želite učestvovati na ovoj radionici, molimo Vas da popunite prijavu u nastavku najkasnije do 26. februara 2017. godine.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSekl_wFbAAMTMMzJlpEigheg3OSUkSSzazuaX4VBOCDFY5aLw/viewform